Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Skjær tomatene i terninger, fjern de harde stilkfestene. Snitt grønnkål.
Varm opp en ganske stor gryte til medium/høy varme. Start med å ha i kokosmassen, og stek den i et par minutter til den blir gyllen (pass på at du ikke brenner den). Legg til sides.
Ha olje i gryten, og tilsett sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili, garam masala, gurkemeie og koriander. Rør det godt sammen og la det steke i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt.
Skyll linsene i kaldt vann og ha i, tilsett også tomatterninger, kokosmelk og 4 dl vann. Krydre med salt og pepper og la det hele koke opp. Skru ned varmen litt, og la det småkoke til linsene går i oppløsning - det tar cirka 20 minutter. Rør inn grønnkål når det nærmer seg ferdig, de trenger cirka 5 minutter i gryta. Spe eventuelt med litt mer vann om det blir for tørt, og vurdér om du må ha i litt mer salt.
Riv over koriander, og topp med den stekte kokosmassen samt chiliflak. Servér med kokosris (oppskrift under), naan og chutney.