Go Back

Daal med kokosris

Indisk fest-gryterett! Ekstra god blir den servert med chutney og naan.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 rød chili
  • 4 tomater
  • 100 g grønnkål
  • 4 ss kokosmasse
  • 1 ss olje til steking
  • 3 ss garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt koriander
  • 250 g tørka røde linser
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl vann kanskje litt mer
  • salt
  • pepper
  • koriander
  • chiliflak
  • naan og chutney til serving se oppskrifter under

Kokosris:

  • 4 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann
  • litt salt
  • lime- eller sitronsaft
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts gurkemeie
  • 250 g ris

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Skjær tomatene i terninger, fjern de harde stilkfestene. Snitt grønnkål.
  • Varm opp en ganske stor gryte til medium/høy varme. Start med å ha i kokosmassen, og stek den i et par minutter til den blir gyllen (pass på at du ikke brenner den). Legg til sides.
  • Ha olje i gryten, og tilsett sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili, garam masala, gurkemeie og koriander. Rør det godt sammen og la det steke i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt.
  • Skyll linsene i kaldt vann og ha i, tilsett også tomatterninger, kokosmelk og 4 dl vann. Krydre med salt og pepper og la det hele koke opp. Skru ned varmen litt, og la det småkoke til linsene går i oppløsning - det tar cirka 20 minutter. Rør inn grønnkål når det nærmer seg ferdig, de trenger cirka 5 minutter i gryta. Spe eventuelt med litt mer vann om det blir for tørt, og vurdér om du må ha i litt mer salt.
  • Riv over koriander, og topp med den stekte kokosmassen samt chiliflak. Servér med kokosris (oppskrift under), naan og chutney.

Kokosris:

  • Kok opp kokosmelk, vann, salt, limesaft, kardemomme og gurkemeie i en gryte. Når det koker rører du inn ris. Kok i cirka 10 minutter. Ha på lokk, skru av varmen, og la det stå til all væsken er absorbert. Det tar cirka 10 minutter til.
Keyword daal, kokosris