Go Back
chimichurry vegansk oppskrift

Chimichurri (vegansk grillsaus)

En smaksbombe av en saus som løfter både grillmat, pizza og texmex.
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Course saus
Cuisine argentinsk
Servings 1 lite glass

Ingredients
  

  • 0,5 dl hvitvinseddik kan erstattes av eplesidereddik eller rødvinseddik
  • 1 håndfull koriander
  • 1 håndfull bladpersille
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5-1 dl olivenolje

Instructions
 

  • Ha eddik, koriander, persille, hvitløk, salt, spisskummen og paprikapulver i en food processor eller blender og kjør til det meste er knust.
  • Hell i olivenolje i en tynn stråle mens maskinen går, hold på til du får en jevn saus som begynner å tykne litt.
  • Smak eventuelt til med salt og pepper.
  • Server med en gang, eller oppbevar i et lukket glass i kjøleskapet.
Keyword grillsaus, grilltilbehør