Chimichurri (vegansk grillsaus)
En smaksbombe av en saus som løfter både grillmat, pizza og texmex.
Prep Time 5 minutes mins
Total Time 5 minutes mins
Course saus
Cuisine argentinsk
- 0,5 dl hvitvinseddik kan erstattes av eplesidereddik eller rødvinseddik
- 1 håndfull koriander
- 1 håndfull bladpersille
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 ts salt
- 0,5 ts spisskummen
- 0,5 ts paprikapulver
- 0,5-1 dl olivenolje
Ha eddik, koriander, persille, hvitløk, salt, spisskummen og paprikapulver i en food processor eller blender og kjør til det meste er knust.
Hell i olivenolje i en tynn stråle mens maskinen går, hold på til du får en jevn saus som begynner å tykne litt.
Smak eventuelt til med salt og pepper.
Server med en gang, eller oppbevar i et lukket glass i kjøleskapet.
Keyword grillsaus, grilltilbehør