Gjør klar bønnene som forklart over oppskriften.
Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Grovhakk rødløk, finhakk hvitløk.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i rødløk, hvitløk, chilipulver, spisskummen, kanel, oregano, paprikapulver og chipotlepulver. Ha det surre i et par minutter.
Rør inn bønnene og søtpotetbitene, la det surre et par minutter til. Rør så ingenting brenner seg.
Hell på tomater og vann med grønnsaksbuljongpulver og la det hele koke opp.
Skru ned varmen, ha på lokk og la det koke til søtpotetbitene er møre. Smak eventuelt til med litt salt, og spe med mer vann om det blir for tørt.
Skjær avokado og tomater i biter, grovhakk koriander, ha over retten ved servering. Server som den er, med ris eller med annet tilbehør (se forslag over oppkriften).