Go Back

Chiligryte med søtpotet og bønner

Herlig meksikansk gryterett som du lager på under halvtimen. 
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 dl sorte bønner (ca. innholdet av en kartong/boks) eller 2 dl tørka som du koker selv
  • 1 mellomstor eller stor søtpotet evt 3-4 små
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts spisskummen
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chipotlepulver eller røkt paprikapulver kan sløyfes
  • 4 dl knuste eller hakka tomater
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • avokado, småtomater og koriander til servering
  • eventuelt ris til servering

Instructions
 

  • Gjør klar bønnene som forklart over oppskriften.
  • Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Grovhakk rødløk, finhakk hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i rødløk, hvitløk, chilipulver, spisskummen, kanel, oregano, paprikapulver og chipotlepulver. Ha det surre i et par minutter.
  • Rør inn bønnene og søtpotetbitene, la det surre et par minutter til. Rør så ingenting brenner seg.
  • Hell på tomater og vann med grønnsaksbuljongpulver og la det hele koke opp.
  • Skru ned varmen, ha på lokk og la det koke til søtpotetbitene er møre. Smak eventuelt til med litt salt, og spe med mer vann om det blir for tørt.
  • Skjær avokado og tomater i biter, grovhakk koriander, ha over retten ved servering. Server som den er, med ris eller med annet tilbehør (se forslag over oppkriften).
Keyword gryterett