Go Back
chili sin carne med bokhvete og bønner

Chili sin carne med bønner og bokhvete

Vegansk gryterett med masse god smak av Mexico.
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka kidneybønner (eller 1 kartong/4 dl hermetiske)
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk 2 hvitløksfedd
  • 1 paprika
  • 1 gulrot
  • 2 ss olje
  • 1 ts chiliflak + ekstra til servering
  • 1 ts kanel
  • 1 ts oregano
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts korianderfrø
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 2 dl bokhvete
  • 1 boks ca 4 dl knuste tomater
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 4 stilker koriander
  • 1 lime
  • 1 beger vegansk rømme

Instructions
 

  • Start med bønnene. Dersom du bruker tørka bønner må de bløtlegges over natten for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å helle laken av bønnene, for deretter å skylle de i godt med vann.
  • Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika i terninger. Skrell gulroten, skjær den i 2 eller 4 på langs, deretter i skiver (slik at du får halve eller kvarte ringer).
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett deretter paprika og gulrot og la det steke i noen minutter til. Ha i chiliflak, kanel, oregano, spisskummen og korianderfrø og rør det hele godt sammen. Rør deretter inn bokhvete og tomater, og hell på vann.
  • La det koke opp, ha på lokket, skru varmen litt ned og la det koke i ca 15 minutter. Smak til med salt, og rør inn bønnene. La det hele stå og putre i noen minutter til.
  • Grovhakk koriander og skjær lime i båter.
  • Server gryten rykende varm, for eksempel med koriander, limebåter, vegansk rømme og chiliflak. Retten er også god med ris, hvetetortillas og mais til.
Keyword chili sin carne, gryterett