Start med bønnene. Dersom du bruker tørka bønner må de bløtlegges over natten for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å helle laken av bønnene, for deretter å skylle de i godt med vann.
Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika i terninger. Skrell gulroten, skjær den i 2 eller 4 på langs, deretter i skiver (slik at du får halve eller kvarte ringer).
Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk og la det surre i et par minutter.
Tilsett deretter paprika og gulrot og la det steke i noen minutter til. Ha i chiliflak, kanel, oregano, spisskummen og korianderfrø og rør det hele godt sammen. Rør deretter inn bokhvete og tomater, og hell på vann.
La det koke opp, ha på lokket, skru varmen litt ned og la det koke i ca 15 minutter. Smak til med salt, og rør inn bønnene. La det hele stå og putre i noen minutter til.
Grovhakk koriander og skjær lime i båter.
Server gryten rykende varm, for eksempel med koriander, limebåter, vegansk rømme og chiliflak. Retten er også god med ris, hvetetortillas og mais til.