Go Back

Chana masala

Nydelig indisk favoritt med kikerter og masse gode smaker.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 2 hours
Bløtlegging 8 hours
Total Time 10 hours 10 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 dl tørka kikerter
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 3 cm ingefær
  • 2 ss olje til steking
  • 4 stilker koriander
  • 8 dl hakkede eller knuste tomater (innholdet fra to bokser)
  • salt
  • pepper
  • 1 ts agavesirup eller annen søtning
  • 1 sitron
  • ris, quinoa, chapati og/eller naan til servering

Krydderblanding

  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt nellik

Instructions
 

  • La kikertene ligge i bløt over natten, eller i minst åtte timer. Kok dem deretter møre i lettsaltet vann, dette tar cirka en time. Pass på at de ikke blir overkokte og for myke.
  • Rør sammen krydderblandingen i en liten skål.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Varm opp oljen i en stor panne eller gryte med lokk, og ha i det du akkurat finhakket. La det surre noen minutter slik at løken blir blank.
  • Grovhakk koriander. Spar litt til pynt, men ha mesteparten i gryta. Tilsett krydderblandingen og rør alt sammen. La det surre noen minutter - det skal begynne å lukte godt nå.
  • Ha i tomatene, og rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper, ha i kikerter og agavesirup. Ha på lokk, og la det hele småkoke i 10 minutter. Ta av lokket, og kok videre på lav varme til sausen tykner litt.
  • Smak til med sitronsaft, og fyll eventuelt på med litt krydder. La det koke noen minutter til, og server deretter varmt. Dryss over resten av korianderen til pynt.
  • Chana masala serveres tradisjonelt med ris, men her har jeg brukt quinoa for å få litt ekstra protein inn i retten.
Keyword gryterett, kikerter