La kikertene ligge i bløt over natten, eller i minst åtte timer. Kok dem deretter møre i lettsaltet vann, dette tar cirka en time. Pass på at de ikke blir overkokte og for myke.
Rør sammen krydderblandingen i en liten skål.
Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Varm opp oljen i en stor panne eller gryte med lokk, og ha i det du akkurat finhakket. La det surre noen minutter slik at løken blir blank.
Grovhakk koriander. Spar litt til pynt, men ha mesteparten i gryta. Tilsett krydderblandingen og rør alt sammen. La det surre noen minutter - det skal begynne å lukte godt nå.
Ha i tomatene, og rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper, ha i kikerter og agavesirup. Ha på lokk, og la det hele småkoke i 10 minutter. Ta av lokket, og kok videre på lav varme til sausen tykner litt.
Smak til med sitronsaft, og fyll eventuelt på med litt krydder. La det koke noen minutter til, og server deretter varmt. Dryss over resten av korianderen til pynt.
Chana masala serveres tradisjonelt med ris, men her har jeg brukt quinoa for å få litt ekstra protein inn i retten.