1kartong/boks hvite bønner ev. 2 dl tørka bønner som du bløtlegger og koker før bruk
1lvann med grønnsaksbuljongterninger eller -pulver ev. grønnsakskraft
eventuelt litt oregano eller timian
kaldpresset olje
Instructions
Forvarm stekeovnen til 190 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
Del blomkålene i buketter. Skjær stilken i biter som er litt mindre enn bukettene (slik at de trenger lik steketid). Skjær det ytterste laget av sjalottløkene, del innmaten i to. Legg dette, blomkålbiter, hvitløken (den skal være hel) og timianstilkene utover stekebrettet. Hell på litt olje, ha på salt og pepper og sett i ovnen. Stek i ca. 30 minutter.
Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Kok opp vann med buljongpulver. Ha i bønnene når det koker, og la dem småkoke til blomkålen er ferdig i ovnen.
Ha blomkål, løkbiter og timian oppi gryta, og press ut innmaten fra hvitløken og ha i den og. Kjør deretter alt jevnt med en stavmikser eller i en foodprocessor (og pass på at du ikke brenner deg).
Smak til med salt og pepper, og servér suppen rykende varm. Litt urter, pepper og kaldpresset olje på toppen smaker godt.