Go Back

Blomkålsuppe med hvite bønner

Blomkålsuppe med ny vri - og mye smak.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett, suppe
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 blomkål
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eventuelt 2 hvitløksfedd
  • 3 stilker timian
  • olje
  • salt
  • pepper
  • 1 kartong/boks hvite bønner ev. 2 dl tørka bønner som du bløtlegger og koker før bruk
  • 1 l vann med grønnsaksbuljongterninger eller -pulver ev. grønnsakskraft
  • eventuelt litt oregano eller timian
  • kaldpresset olje

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 190 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Del blomkålene i buketter. Skjær stilken i biter som er litt mindre enn bukettene (slik at de trenger lik steketid). Skjær det ytterste laget av sjalottløkene, del innmaten i to. Legg dette, blomkålbiter, hvitløken (den skal være hel) og timianstilkene utover stekebrettet. Hell på litt olje, ha på salt og pepper og sett i ovnen. Stek i ca. 30 minutter.
  • Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Kok opp vann med buljongpulver. Ha i bønnene når det koker, og la dem småkoke til blomkålen er ferdig i ovnen.
  • Ha blomkål, løkbiter og timian oppi gryta, og press ut innmaten fra hvitløken og ha i den og. Kjør deretter alt jevnt med en stavmikser eller i en foodprocessor (og pass på at du ikke brenner deg).
  • Smak til med salt og pepper, og servér suppen rykende varm. Litt urter, pepper og kaldpresset olje på toppen smaker godt.
Keyword blomkål