Go Back

Blomkål bolognese

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett, saus
Cuisine italiensk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 4 dl mandler kan erstattes av andre nøtter, eventuelt en kombinasjon av ulike nøtter
  • 2 ss rapsolje eller tilsvarende
  • 1 ss lønnesirup kan erstattes av annen sirup, eventuelt litt sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts liquid smoke kan erstattes av røkt paprikapulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts oregano
  • spagetti eller annen pasta
  • en enkel tomatsaus (bruk din favorittoppskrift eller se oppskrift under)

Tomatsaus

  • 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 ss olje til steking
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks/kartong)
  • salt
  • pepper
  • litt sukker
  • 1 ts balsamocieddik ev. en annen eddik

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær bladene og stilken av blomkålen. Del den i store buketter og ha i en food processor med s-blad. Ha i mandlene også. Kjør til du har ganske små biter. Det skal ikke være helt pulverisert, men ingen store biter heller.
  • Rør sammen olje, lønnesirup, soyasaus, liquid smoke, paprikapulver og oregano i en bolle. Ha i blomkålblandingen og vend det hele sammen slik at alt dekkes av marinaden. Fordel utover stekebrettet.
  • Bak i cirka 45 minutter. Vend litt på blandingen underveis, pass på at den ikke brenner seg.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken og lag tomatsaus.
  • Ha blomkålblandingen i tomatsausen og vend sammen.
  • Server nykokt spagetti med bolognesesausen på toppen. Topp gjerne med litt vegansk parmesan om du har.

Tomatsaus

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Surr hvitløk og sjalottløk noen minutter.
  • Hell i hermetiske tomater og la det koke opp. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik, la det hele putre til resten er ferdig.
Keyword blomkål, bolognese, pasta, pastasaus