Smelt margarin i en gryte. Hell i plantemelk, la det stå på den laveste temperaturen til det er ca. 37 grader (eller rett under), ta gryten av varmen slik at det ikke blir enda varmere.
Bland sammen mel, sukker, kardemomme og bakepulver i en bolle (bruk gjerne eltemaskin om du har). Ha gjæren over i melkeblandingen, hell deretter over i det tørre.
Elt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
Rist hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i 8-10 minutter. Ha dem deretter over i en foodprocessor, og kjør til smørkonsistens. Dette tar tid, så her gjelder det å være tålmodig, og å stoppe underveis og dytte massen ned fra kantene.
Smelt sjokoladen og hell over nøttesmøret, og kjør til du har en jevn blanding. Smak til med en klype salt.
Skjær bananen i tynne skiver.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha bolledeigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Kjevle den ut til et stort rektangel.
Smør på sjokoladefyllet og fordel bananskivene over. Rull deretter deigen sammen til en lang rull, skjær opp i snurrer med tykkelse på ca. 2 cm.
Fordel snurrene ut over stekebrettet. Etterhev i 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Stek ferdig heva boller i 15-20 minutter. Avkjøl noe før pynting.
Server med pisket plantekrem og bær.