Go Back

Banansplittboller

Saftige boller fylt med sjokolade, nøtter og banan. Disse blir ekstra gode servert med pisket krem og bær.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Course boller
Servings 12 boller

Ingredients
  

  • 50 g vegansk margarin
  • 1,5 dl plantemelk
  • 1 ss tørrgjær
  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver

Fyll

  • 250 g hasselnøttkjerner
  • 100 g melkefri sjokolade
  • 1 klype salt
  • 1 banan
  • pisket plantekrem og bær til pynt.

Instructions
 

  • Smelt margarin i en gryte. Hell i plantemelk, la det stå på den laveste temperaturen til det er ca. 37 grader (eller rett under), ta gryten av varmen slik at det ikke blir enda varmere.
  • Bland sammen mel, sukker, kardemomme og bakepulver i en bolle (bruk gjerne eltemaskin om du har). Ha gjæren over i melkeblandingen, hell deretter over i det tørre.
  • Elt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
  • Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
  • Rist hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i 8-10 minutter. Ha dem deretter over i en foodprocessor, og kjør til smørkonsistens. Dette tar tid, så her gjelder det å være tålmodig, og å stoppe underveis og dytte massen ned fra kantene.
  • Smelt sjokoladen og hell over nøttesmøret, og kjør til du har en jevn blanding. Smak til med en klype salt.
  • Skjær bananen i tynne skiver.
  • Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha bolledeigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Kjevle den ut til et stort rektangel.
  • Smør på sjokoladefyllet og fordel bananskivene over. Rull deretter deigen sammen til en lang rull, skjær opp i snurrer med tykkelse på ca. 2 cm.
  • Fordel snurrene ut over stekebrettet. Etterhev i 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Stek ferdig heva boller i 15-20 minutter. Avkjøl noe før pynting.
  • Server med pisket plantekrem og bær.
Keyword fastelavn