Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle en brødform med bakepapir. Jeg har brukt en på ca. 8*25 cm her, men det er litt slingringsmonn (vi justerer bare steketiden).
Vask appelsinen og finriv det øverste skallet (det oransje laget). Press ut saften. Grovhakk nøttene. Ha innmaten av bananene i en bolle, og mos dem godt sammen.
Ha appelsinskall, appelsinsaft, sukker, olje, bakepulver, natron, kanel, ingefær og salt i bollen med bananene, og rør det godt sammen. Her kan du godt jobbe på litt slik at alt blir skikkelig godt fordelt.
Ha i hvetemelet, og jobb det raskt inn i resten. Her er det viktig å ikke røre for lenge, litt klumper er ikke så farlig. Vend inn nøttene til slutt.
Hell røren over i formen, og stek i 35-40 minutter. Bruk trepinnetesten for å sjekke om kaken er ferdig. Bananbrødet smaker godt både varmt, lunt og kaldt, men det er lettere å skjære i om det får kjøle seg ned litt.