Go Back

Bananbrød med hasselnøtter

Saftig, søt og åååå så god kake og brød-hybrid.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Course bakst, brød, kake
Servings 1 bananbrød

Ingredients
  

  • 1 appelsin
  • 2 dl hasselnøtter
  • 3 godt modne bananer
  • 150 g brunt sukker
  • 1 dl nøytral olje  gjerne kokosolje, om du har
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 0,5 ts salt
  • 180 g hvetemel

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle en brødform med bakepapir. Jeg har brukt en på ca. 8*25 cm her, men det er litt slingringsmonn (vi justerer bare steketiden).
  • Vask appelsinen og finriv det øverste skallet (det oransje laget). Press ut saften. Grovhakk nøttene. Ha innmaten av bananene i en bolle, og mos dem godt sammen.
  • Ha appelsinskall, appelsinsaft, sukker, olje, bakepulver, natron, kanel, ingefær og salt i bollen med bananene, og rør det godt sammen. Her kan du godt jobbe på litt slik at alt blir skikkelig godt fordelt.
  • Ha i hvetemelet, og jobb det raskt inn i resten. Her er det viktig å ikke røre for lenge, litt klumper er ikke så farlig. Vend inn nøttene til slutt.
  • Hell røren over i formen, og stek i 35-40 minutter. Bruk trepinnetesten for å sjekke om kaken er ferdig. Bananbrødet smaker godt både varmt, lunt og kaldt, men det er lettere å skjære i om det får kjøle seg ned litt.
Keyword banan, bananbrød