Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg i formen, sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte.
Gjør klart fyllet mens søtpotetene bakes.
Sil laken av kikertene, skyll dem i litt kaldt vann og tørk dem kjapt (så slipper du spruting av olje i stekepannen. Pro tip).
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i paprikapulver, chilipulver, oregano, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver og 0,5 ts salt. Rør sammen, og ha i kikertene. Stek til de blir sprø og gylne.
Ha innmaten fra avokadoen i en bolle, mos med en gaffel, smak til med litt salt.
Rens kjernene ut fra granateplet. Grovhakk koriander.
Når søtpotetene er ferdig, snitter du dem i to på langs med en skarp kniv. Bruk en gaffel (eller hendene) og åpne opp litt i søtpoteten. Fyll med most avokado, kikerter, granateple og koriander. Servér søtpotetene rykende varme.