Go Back
bakt søtpotet

Bakt søtpotet med tacokrydra kikerter

Knallgod søtpotet fylt med avokado, kikerter, granateple og koriander.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 mellomstore søtpoteter ikke de små “tynne”, men heller ikke de gigantiske på størrelse med flaskegresskar
  • 1 boks/kartong kikerter ca. 4 dl
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts oregano
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,5 ts løkpulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 1 avokado
  • 0,5 granateple
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
  • Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg i formen, sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte.
  • Gjør klart fyllet mens søtpotetene bakes.
  • Sil laken av kikertene, skyll dem i litt kaldt vann og tørk dem kjapt (så slipper du spruting av olje i stekepannen. Pro tip).
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i paprikapulver, chilipulver, oregano, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver og 0,5 ts salt. Rør sammen, og ha i kikertene. Stek til de blir sprø og gylne.
  • Ha innmaten fra avokadoen i en bolle, mos med en gaffel, smak til med litt salt.
  • Rens kjernene ut fra granateplet. Grovhakk koriander.
  • Når søtpotetene er ferdig, snitter du dem i to på langs med en skarp kniv. Bruk en gaffel (eller hendene) og åpne opp litt i søtpoteten. Fyll med most avokado, kikerter, granateple og koriander. Servér søtpotetene rykende varme.
Keyword kikerter, søtpotet