Avokadotoast
Sprøtt brød, god smak av hvitløk, superdigg avokadosmør og smaksrike tomater.
Prep Time 10 minutes mins
Total Time 10 minutes mins
- 2 modne avokadoer
- 1 lime
- 3 ss vegansk margarin
- 0,5 ts salt
- 1 håndfull småtomater
- 2 stilker persille
- 1 hvitløksfedd
- 4 skiver surdeigsbrød eller annet godt brød
- 1 klype chilisalt ev. chiliflak
Grav ut innmaten fra avokadoene, og ha over i en foodprocessor eller blender. Riv limeskallet, press ut saften, og ha både skall og saft i oppi med avokadoen. Tilsett margarin og salt, og kjør til det er relativt jevnt (det gjør ikke noe med litt avokadoklumper).
Skjær tomatene i to eller fire, grovhakk persille, og skrell hvitløksfeddet.
Rist brødskivene i brødrister eller stek dem kjapt i en grillpanne.
Gni hvitløk på de rista skivene. Smør deretter på avokadoblandingen, topp med tomater, chilisalt/chiliflak og persille - og servér avokadotoast med en gang.