Go Back
vegansk avokadotoast

Avokadotoast

Sprøtt brød, god smak av hvitløk, superdigg avokadosmør og smaksrike tomater.
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course lunsj
Servings 4 stk.

Ingredients
  

  • 2 modne avokadoer
  • 1 lime
  • 3 ss vegansk margarin
  • 0,5 ts salt
  • 1 håndfull småtomater
  • 2 stilker persille
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 skiver surdeigsbrød eller annet godt brød
  • 1 klype chilisalt ev. chiliflak

Instructions
 

  • Grav ut innmaten fra avokadoene, og ha over i en foodprocessor eller blender. Riv limeskallet, press ut saften, og ha både skall og saft i oppi med avokadoen. Tilsett margarin og salt, og kjør til det er relativt jevnt (det gjør ikke noe med litt avokadoklumper).
  • Skjær tomatene i to eller fire, grovhakk persille, og skrell hvitløksfeddet.
  • Rist brødskivene i brødrister eller stek dem kjapt i en grillpanne.
  • Gni hvitløk på de rista skivene. Smør deretter på avokadoblandingen, topp med tomater, chilisalt/chiliflak og persille - og servér avokadotoast med en gang.
Keyword sandwich