Gazpacho

Hemmeligheten ligger i tomatene. De må være av høy kvalitet – og de må være modne. Er de i orden går resten av seg selv.
Denne suppen er god å spise som lunsj i sommervarmen. Jeg pakker den gjerne med i kjølebagen i bilen om vi skal på tur. Suppen er mettende og avkjølende, i tillegg er den veldig god.
Gazpacho er også en lettvint forrett – du kan lage den flere timer i forveien og oppbevare den kaldt mens du gjør klar resten av maten. Jeg har også servert gazpacho i bittesmå porsjoner som fingermat, det er også en sikker vinner.

Gazpacho
Ingredients
- 1 stor skive loff gjerne daggammel
- 1 kg modne tomater
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 2 ts salt
- 1 ss hvitvinseddik eller sherryeddik
- 1 ts sukker
- 1 ts spisskummen
- 1 dl olivenolje
Instructions
- Skjær skorpene av loffen. Bløtlegg den deretter i vann i et lite minutt. Press ut vannet så godt du kan, og ha den bløte loffen over i en kjøkkenmaskin eller blender. Rens det harde stilkfestet av tomatene, del dem i fire og ha alle bitene i kjøkkenmaskinen. Tilsett hvitløk, salt, eddik, sukker og spisskummen.
- Kjør blandingen på høy hastighet til den er jevn. Hell deretter i olivenoljen i en tynn stråle. Smak eventuelt til med mer salt, eddik, sukker, spisskummen og olivenolje.
- Sil suppen gjennom en finkornet sil (slik blir du kvitt tomatfrøene).
- Hell over i en mugge eller skål, og sett suppen kaldt fram til servering.
Flere oppskrifter
-
Tapaskveld
Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.
-
Tomatdipp til tapas
Modne tomater + gammelt brød = en skikkelig god match!
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,