Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho… Nydelig kald suppe laget av modne tomater. Skikkelig sommermat! I suppen finner vi også halvgammel loff, hvitløk, eddik og olivenolje.

Hemmeligheten ligger i tomatene. De må være av høy kvalitet – og de må være modne. Er de i orden går resten av seg selv.

Denne suppen er god å spise som lunsj i sommervarmen. Jeg pakker den gjerne med i kjølebagen i bilen om vi skal på tur. Suppen er mettende og avkjølende, i tillegg er den veldig god.

Gazpacho er også en lettvint forrett – du kan lage den flere timer i forveien og oppbevare den kaldt mens du gjør klar resten av maten. Jeg har også servert gazpacho i bittesmå porsjoner som fingermat, det er også en sikker vinner.

Gazpacho

Sommersuppe som best serveres iskald. 
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course suppe
Cuisine spansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 stor skive loff gjerne daggammel
  • 1 kg modne tomater
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2 ts salt
  • 1 ss hvitvinseddik eller sherryeddik
  • 1 ts sukker
  • 1 ts spisskummen
  • 1 dl olivenolje

Instructions
 

  • Skjær skorpene av loffen. Bløtlegg den deretter i vann i et lite minutt. Press ut vannet så godt du kan, og ha den bløte loffen over i en kjøkkenmaskin eller blender. Rens det harde stilkfestet av tomatene, del dem i fire og ha alle bitene i kjøkkenmaskinen. Tilsett hvitløk, salt, eddik, sukker og spisskummen.
  • Kjør blandingen på høy hastighet til den er jevn. Hell deretter i olivenoljen i en tynn stråle. Smak eventuelt til med mer salt, eddik, sukker, spisskummen og olivenolje.
  • Sil suppen gjennom en finkornet sil (slik blir du kvitt tomatfrøene).
  • Hell over i en mugge eller skål, og sett suppen kaldt fram til servering.
Keyword tomater, tomatsuppe

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating